havermoutpap met appel en kaneel
ontbijt, recepten

Appeltaart havermoutpap

De dagen worden weer korter en kouder. Ik vind het helemaal prima, want ik slaap hierdoor beter. Als ik in de ochtend mijn warme bed uit kruip start ik met het maken van een heerlijk ontbijt. Iets waar ik al in de avond naar uitkijk, want wat is beter dan het starten met een kom warme havermoutpap… right?! En al helemaal als het iets is met appeltaart smaak.

In de avond voor het slapen gaan bedenk ik meestal al welke smaken ik graag wil combineren. Variëren in de keuken blijft leuk en ik maak er altijd tijd voor om even helemaal zen in mijn pannetje te roeren.

Herfstachtig recept: Appeltaart havermoutpap. Dit recept maakt je dag gewoon goed! Heerlijk warme havermoutpap met appel, rozijnen en kaneel.

Een heerlijk dampende havermoutpap met appel en kaneel, daar kun je mij wel voor wakker maken! In de herfst en winter is een appeltaart havermoutpap de ultieme comfort food om de dag te starten. Super simpel om te maken en heerlijk smaakvol.

CategorieontbijtMoeilijkheidMakkelijk

Aantal1 Serving
Voorbereiding3 minsBereidingstijd7 minsTotale tijd10 mins

Ingrediënten per persoon:
 200 ml (plantaardige) melk
 35 gram havermout
 10 gram gebroken lijnzaad
 100 gram zoete appel (ik gebruikte een halve Jona Gold)
 10 gram rozijnen
 1 theelepel kaneel
Topping
 10 gram amandelen
 cacao nibs
 kaneel

Bereiding
1

Snijd de appel in stukjes en doe dit in een kleine pan. Ik gebruik hiervoor een halve appel en houd een klein beetje over om partjes van te snijden als topping.

2

Voeg de melk, havermout, rozijnen, lijnzaad en kaneel toe en warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.

3

Hak ondertussen de amandelen in kleine stukjes en rooster deze kort in een droge koekenpan.

4

Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.

5

Top de appeltaart havermoutpap af met een aantal partjes appel, de geroosterde amandelen en cacao nibs. En natuurlijk mag een snufje kaneel niet ontbreken. Enjoy!

Ingrediënten

Ingrediënten per persoon:
 200 ml (plantaardige) melk
 35 gram havermout
 10 gram gebroken lijnzaad
 100 gram zoete appel (ik gebruikte een halve Jona Gold)
 10 gram rozijnen
 1 theelepel kaneel
Topping
 10 gram amandelen
 cacao nibs
 kaneel

Bereiding

Bereiding
1

Snijd de appel in stukjes en doe dit in een kleine pan. Ik gebruik hiervoor een halve appel en houd een klein beetje over om partjes van te snijden als topping.

2

Voeg de melk, havermout, rozijnen, lijnzaad en kaneel toe en warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.

3

Hak ondertussen de amandelen in kleine stukjes en rooster deze kort in een droge koekenpan.

4

Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.

5

Top de appeltaart havermoutpap af met een aantal partjes appel, de geroosterde amandelen en cacao nibs. En natuurlijk mag een snufje kaneel niet ontbreken. Enjoy!

Appeltaart Havermoutpap

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply