Nu het kouder begint te worden heb ik meer trek in kaneel- of koekkruiden. De supermarken liggen sinds deze maand al vol met chocoladeletters, kruidnootjes, speculaas en andere lekkernijen voor de komst van Sinterklaas. En nu krijg ik nog meer zin om iets te maken met speculaas.
Nu dacht ik nog aan mijn jeugd dat ik heel af en toe een verrassing op mijn boterham kreeg van mijn moeder. Zo basic en lekker; een boterham met boter en speculaasjes. Natuurlijk niet het meest gezonde beleg, maar o zo lekker. Inmiddels zijn er ook diverse potten in de supermarkt te verkrijgen met speculoospasta.
Afgelopen zondag maakte ik een salade waar ik kikkererwten nodig had. En ik hield nog zoveel over dat ik eerst hummus wilde maken, maar had door de kou eerder trek in iets met speculaaskruiden. Zo is dit recept ontstaan, als alternatief op speculaasjes of speculoospasta op brood of crackers. Ook lekker als tussendoortje met appel!
Speculaas spread maak ik in het weekend klaar. Even in een weckpotje doen, de koelkast in en ik heb voor een week zelfgemaakt broodbeleg.
En dan hier het recept voor een gezonde speculaas spread! Enjoy!
Laat de kikkererwten uitlekken
Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het tot een egale massa.
Vind je de massa nog iets te dik? Om de spread beter smeerbaar te maken kun je extra water toevoegen, doe dit beetje voor beetje.
Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg eventueel extra speculaaskruiden en/of honing toe.
Ingrediënten
Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken
Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het tot een egale massa.
Vind je de massa nog iets te dik? Om de spread beter smeerbaar te maken kun je extra water toevoegen, doe dit beetje voor beetje.
Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg eventueel extra speculaaskruiden en/of honing toe.
2 Comments
¿Hoe lang is dit dan houdbaar?
De speculaasspread kun je in een goed afgesloten potje ongeveer een week in de koelkast bewaren.