Dat gezonder eten niet moeilijk hoeft te zijn, bewijs ik maar weer met deze snelle pittige aubergine roerbakschotel. Even de kip en de groenten snijden en wokken, dan staat dit gerecht binnen 20 minuten op tafel.
Aubergine is gezond en veelzijdig
Aubergine is een veelzijdige groente dat je kunt verwerken in diverse gerechten, mede door de vrij neutrale smaak.
Toch was dit lange tijd een groente dat ik meestal aan mij voorbij liet gaan. De associatie met de nog harde taaie stukken aubergine vond ik niet lekker. Inmiddels kan ik deze groente heel erg waarderen, want wanneer je het goed bereid is het echt een veelzijdig inzetbare groente.
Pittig recept met kip en aubergine
Een beetje spice mag wel in mijn warme maaltijd zitten, heerlijk vind ik dat. Zo ook deze wokschotel met aubergine met extra knoflook en gember. En om het nog smaakvoller te maken ook een beetje azijn en ketjap.
Wil je het gerecht verder aanvullen dan kun je er rijst bij serveren. De koolhydraatarme versie is hiervoor bloemkoolrijst.
Snijd de peper en knoflook fijn. En snijd de kip in stukjes.
Snijd ook de champignons in partjes en de aubergine in stukjes.
Zet een wokpan op het vuur en doe hierin de olijfolie met de peper, knoflook en gember.
Voeg vervolgens de kip hier aan toe en roerbak dit geheel door tot dat de kip bijna gaar is.
Voeg dan de champignons en aubergine toe en roer regelmatig door.
Doe dan een beetje ketjap manis en azijn in de pan en wok totdat het geheel gaar is.
In de tussentijd kun je de komkommer en bosuitje snijden.
Doe het wokgerecht op een bord en voeg hieraan de bosui en komkommer toe. Garneer nog af met sesamzaadjes en smullen maar!
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de peper en knoflook fijn. En snijd de kip in stukjes.
Snijd ook de champignons in partjes en de aubergine in stukjes.
Zet een wokpan op het vuur en doe hierin de olijfolie met de peper, knoflook en gember.
Voeg vervolgens de kip hier aan toe en roerbak dit geheel door tot dat de kip bijna gaar is.
Voeg dan de champignons en aubergine toe en roer regelmatig door.
Doe dan een beetje ketjap manis en azijn in de pan en wok totdat het geheel gaar is.
In de tussentijd kun je de komkommer en bosuitje snijden.
Doe het wokgerecht op een bord en voeg hieraan de bosui en komkommer toe. Garneer nog af met sesamzaadjes en smullen maar!
No Comments