Dit is één van mijn favoriete recepten tijdens koude dagen. Als ik al moeite heb om mijn bed uit te komen op een koude ochtend, maakt dit ontbijt alles goed.
Even rustig alle ingrediënten bij elkaar pakken, in het pannetje mikken en rustig op het gemak roeren, hoe mindful!
Bovendien start je de dag goed met een eerste portie groente. En omdat courgette vrij neutraal van smaak is, heb je niet eens door dat je groente eet. Dit is dus de manier om meer groente te eten! En nee, ik ga hier geen lang verhaal van maken waarom dit goed voor je is.
Zoats is niets meer of minder dan courgette (zucchini) en havermout (oats). Je maakt de havermoutpap eigenlijk klaar zoals je altijd al gewend bent en voegt daar de geraspte courgette aan toe.
Waarom dit recept dan perfect voor mij is? Omdat ik soms een echte veelvraat ben! Door het toevoegen van de courgette krijgt de pap namelijk ook meer volume en is het schaaltje met pap dus nog voller. Voordeel is dat de pap dus niet calorierijk zal worden door het toevoegen van de courgette, winning!
En dan nog aanvullen met een heerlijke topping van een 100% naturel pindakaas of andere notenpasta, Omega zadenmix en cacaonibs en mijn dag kan niet meer stuk.
Dus hoppakee, op tijd jouw bed uit en maak ook dit zoats recept!
Was de courgette en rasp deze.
Voeg de geraspte courgette samen met de havermout, melk, chia zaadjes (of lijnzaad) en kaneel toe in een kleine pan.
Warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
Top de zoats af met een lepeltje pindakaas, cacaonibs en zadenmix. Natuurlijk mag een extra snufje kaneel niet ontbreken.
Ingrediënten
Bereiding
Was de courgette en rasp deze.
Voeg de geraspte courgette samen met de havermout, melk, chia zaadjes (of lijnzaad) en kaneel toe in een kleine pan.
Warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
Top de zoats af met een lepeltje pindakaas, cacaonibs en zadenmix. Natuurlijk mag een extra snufje kaneel niet ontbreken.
No Comments