De dagen worden weer korter en kouder. Ik vind het helemaal prima, want ik slaap hierdoor beter. Als ik in de ochtend mijn warme bed uit kruip start ik met het maken van een heerlijk ontbijt. Iets waar ik al in de avond naar uitkijk, want wat is beter dan het starten met een kom warme havermoutpap… right?! En al helemaal als het iets is met appeltaart smaak.
In de avond voor het slapen gaan bedenk ik meestal al welke smaken ik graag wil combineren. Variëren in de keuken blijft leuk en ik maak er altijd tijd voor om even helemaal zen in mijn pannetje te roeren.
Een heerlijk dampende havermoutpap met appel en kaneel, daar kun je mij wel voor wakker maken! In de herfst en winter is een appeltaart havermoutpap de ultieme comfort food om de dag te starten. Super simpel om te maken en heerlijk smaakvol.
Snijd de appel in stukjes en doe dit in een kleine pan. Ik gebruik hiervoor een halve appel en houd een klein beetje over om partjes van te snijden als topping.
Voeg de melk, havermout, rozijnen, lijnzaad en kaneel toe en warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.
Hak ondertussen de amandelen in kleine stukjes en rooster deze kort in een droge koekenpan.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
Top de appeltaart havermoutpap af met een aantal partjes appel, de geroosterde amandelen en cacao nibs. En natuurlijk mag een snufje kaneel niet ontbreken. Enjoy!
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de appel in stukjes en doe dit in een kleine pan. Ik gebruik hiervoor een halve appel en houd een klein beetje over om partjes van te snijden als topping.
Voeg de melk, havermout, rozijnen, lijnzaad en kaneel toe en warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.
Hak ondertussen de amandelen in kleine stukjes en rooster deze kort in een droge koekenpan.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
Top de appeltaart havermoutpap af met een aantal partjes appel, de geroosterde amandelen en cacao nibs. En natuurlijk mag een snufje kaneel niet ontbreken. Enjoy!
No Comments