Havermout is mijn favoriete ontbijt. Wanneer ik wakker word bedenk ik eerst waar ik nu echt trek in heb en dat is in de meeste gevallen toch echt een heerlijk warme dampende bak havermout.
Eerder maakte ik al bijvoorbeeld havermoutpap met courgette (zoats), en deze frisse kokos limoen havermoutpap. Maar hoe dan ook wil ik blijven variëren, want op zijn tijd is het wel leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
Toen ik de uitdaging van Optima Vita zag met Quaker havermout, moest ik mij gewoon hiervoor aanmelden. Als je namelijk zoals ik vrijwel elke dag ontbijt met havermout is het ontzettend leuk om jezelf uit te dagen om een variatie op de welbekende havermoutpap te maken.
Gezonde taart als ontbijt: Appeltaart
En om de dag te starten met een positieve vibe dacht ik direct aan een ontbijttaart. En als ik dan een taart mag kiezen, dan is appeltaart echt favoriet! Wie wilt dat niet? Een taart als ontbijt met een gezonde twist. Want hoe dan ook wil ik wel een verantwoorde versie maken en dat is naar mijn idee wel gelukt.
Het ontbijten met een taartje zorgt er gewoon voor dat je een kickstart geeft aan je dag. Het is een waar feestje, vooral als je weet dat de ingrediënten ook nog eens puur en gezond zijn. Ik maakte het taartje in de avond en heb deze laten afkoelen op het aanrecht. De volgende dag hoef je dan enkel een punt af te snijden en aan te vullen met bijvoorbeeld kwark en pindakaas.
Ik gebruik zelf geen zoetstoffen, behalve het gebruik van een appel. Wil je het taartje toch iets zoeter maken zou je er bijvoorbeeld extra rozijnen of een beetje honing kunnen toevoegen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.
Voeg de havermeel, havermout, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder in een kom. Meng dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens het ei en de melk toe en meng tot een glad beslag.
Snijdt de appel in kleine blokjes. Voeg de helft hiervan toe aan het beslag.
Vet een bakvorm in van ongeveer 15 cm diameter. En voeg vervolgens het mengsel hier aan toe.
Verdeel nu de overige helft van de appelstukjes op het mengsel. Voeg hierover nog een flinke snuf kaneel.
Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Laat vervolgens afkoelen.
Snijdt er een mooie punt af en doe er een lekkere topping op. Ik gebruikte hier pindakaas, een flinke lepel kwark en granola voor een lekkere crunch!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.
Voeg de havermeel, havermout, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder in een kom. Meng dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens het ei en de melk toe en meng tot een glad beslag.
Snijdt de appel in kleine blokjes. Voeg de helft hiervan toe aan het beslag.
Vet een bakvorm in van ongeveer 15 cm diameter. En voeg vervolgens het mengsel hier aan toe.
Verdeel nu de overige helft van de appelstukjes op het mengsel. Voeg hierover nog een flinke snuf kaneel.
Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Laat vervolgens afkoelen.
Snijdt er een mooie punt af en doe er een lekkere topping op. Ik gebruikte hier pindakaas, een flinke lepel kwark en granola voor een lekkere crunch!
Ga jij deze appel havermouttaart ook maken? Laat gerust een reactie achter!
No Comments