Print opties:

Appel havermout ontbijttaart

Aantal1 ServingVoorbereiding10 minsBereidingstijd35 minsTotale tijd45 mins

Gezonde taart als ontbijt! Bekijk hier het recept voor een verantwoorde appel havermout taart.

Ingrediƫnten per taartje
 50 gram havermeel (fijngemalen havermout)
 50 gram havermout
 1 theelepel bakpoeder
 1 theelepel kaneel
 0,25 theelepel gemberpoeder
 100 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 1 grote appel
 optioneel: zoetstof, naar smaak
Topping
 pindakaas
 flinke lepel kwark
 beetje granola (voor de crunch)
Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

2

Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.

3

Voeg de havermeel, havermout, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder in een kom. Meng dit goed door elkaar.

4

Voeg vervolgens het ei en de melk toe en meng tot een glad beslag.

5

Snijdt de appel in kleine blokjes. Voeg de helft hiervan toe aan het beslag.

6

Vet een bakvorm in van ongeveer 15 cm diameter. En voeg vervolgens het mengsel hier aan toe.

7

Verdeel nu de overige helft van de appelstukjes op het mengsel. Voeg hierover nog een flinke snuf kaneel.

8

Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.

9

Laat vervolgens afkoelen.

10

Snijdt er een mooie punt af en doe er een lekkere topping op. Ik gebruikte hier pindakaas, een flinke lepel kwark en granola voor een lekkere crunch!