Wafels als ontbijt? Natuurlijk is dat mogelijk! En bovenal veel lekkerder dan de wafels uit de kant-en-klare verpakking. Het beslag voor deze wafels is snel te maken. Je hebt uiteraard wel een wafelijzer nodig.
De basis van dit recept komt van Optima Vita. Zij maakt dit recept met bakpoeder, maar ik heb dit vervangen door lijnzaad. Dit zorgt dat het beslag iets dikker is en het bevat hierdoor ook meer vezels. Weliswaar iets minder luchtiger, maar ik houd zelf nu eenmaal van stevige wafels.
De wafels zijn voedzaam en zorgen ervoor dat je de hele ochtend vooruit kunt. Overigens is dit ook een prima recept als lunch.
Gezond afvallen met lekkere wafels? Het kan! Hier ons makkelijk recept voor lekker en gezonde wafels van havermout en banaan. Ideaal voor in het weekend!
Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Prak de banaan zo fijn en smeuïg mogelijk in een kom.
Voeg vervolgens de melk en het ei toe en klop dit goed door elkaar.
Daarna voeg je de droge ingrediënten toe; havermeel, gebroken lijnzaad en de kaneel. Mix dit mengsel goed met een garde totdat alles goed is vermengd.
Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie. Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt. Let wel dat deze wafels niet krokant worden, maar zacht blijven.
Ingrediënten
Bereiding
Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Prak de banaan zo fijn en smeuïg mogelijk in een kom.
Voeg vervolgens de melk en het ei toe en klop dit goed door elkaar.
Daarna voeg je de droge ingrediënten toe; havermeel, gebroken lijnzaad en de kaneel. Mix dit mengsel goed met een garde totdat alles goed is vermengd.
Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie. Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt. Let wel dat deze wafels niet krokant worden, maar zacht blijven.
1 Comment
Wauw, superlekker!
Ik heb een wat trage wafelijzer, vandaar dat het lang duurt. Maar wel erg eenvoudig te maken. Alle ingredienten in de hakmolen en direct in porties in het wafelijzer. Echt een leuke ontdekking!