Makkelijk recept voor koolhydraatarme kokosmakronen
recepten, tussendoortje

Gezonde koolhydraatarme kokosmakronen

Bounty en kokosmakronen zijn lekker, maar bevatten onnodig veel suiker en maakt het helaas een minder verantwoord tussendoortje.
Maar je kunt er zelf uiteraard een gezondere versie van maken. Daarom deel ik nu een wel heel makkelijk recept voor de kokosliefhebber; lekkere kokosmakronen.

Snel en makkelijk: kokosmakronen

Als ik ergens blij van word, zijn het wel simpele recepten. Een recept met weinig ingrediënten en ook nog eens snel te maken is.
Met eiwit, kokosrasp en een zoetstof heb je met slechts 3 ingrediënten de juiste basis voor deze kokosmakronen. Om de smaak iets frisser te maken voeg ik hier nog rasp van een sinaasappel toe, maar dit kun je natuurlijk ook doen met een limoen of citroen.

suikervrije kokosbollen

Kokos is veelzijdig, je kunt het in zowel hartige als zoete recepten gebruiken. En het past binnen een gezonde en koolhydraatarme leefstijl.
Als zoetstof gebruikte ik nu een suikervervanger gemaakt van erythritol en stevia. Maar je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen. Mijn recept is zeker niet zoet. Ben je wel een zoetekauw? Voeg er dan naar smaak meer zoetstof aan toe.

De kokosmakronen zijn lekker bij de thee of koffie. Maak ze bijvoorbeeld op een zondag en je hebt voor de hele week een lekker tussendoortje.

CategorietussendoortjeMoeilijkheidMakkelijk

Voorbereiding5 minsBereidingstijd20 minsTotale tijd25 mins

Ingrediënten voor 16-18 kokosballen
 125 gram eiwit (van ca. 4 eieren)
 2 eetlepel zoetstof (of meer naar smaak)
 180 gram kokosrasp
 rasp van 1 sinaasappel

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de zoetstof op tot een luchtige massa. De eiwitten moeten stevig zijn dat je er pieken van kunt maken.

3

Voeg vervolgens hier in delen de sinaasappel- en kokosrasp aan toe en meng dit geheel goed door elkaar.

4

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

5

Maak van het beslag ongeveer 16-18 balletjes met je handen en druk deze goed aan.

6

Bak de kokosballetjes in de oven voor 15-20 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 16-18 kokosballen
 125 gram eiwit (van ca. 4 eieren)
 2 eetlepel zoetstof (of meer naar smaak)
 180 gram kokosrasp
 rasp van 1 sinaasappel

Bereiding

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de zoetstof op tot een luchtige massa. De eiwitten moeten stevig zijn dat je er pieken van kunt maken.

3

Voeg vervolgens hier in delen de sinaasappel- en kokosrasp aan toe en meng dit geheel goed door elkaar.

4

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

5

Maak van het beslag ongeveer 16-18 balletjes met je handen en druk deze goed aan.

6

Bak de kokosballetjes in de oven voor 15-20 minuten.

Koolhydraatarme kokosmakronen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply