bananenijs
recepten, tussendoortje

Bananenijs

Zonder toegevoegde suikers en met slechts één ingrediënt maak je heerlijk bananenijs. Ik vraag mij eigenlijk af of ik het wel een recept kan noemen. Het is dus een gezonde variant, puur, en dus niet eens een guilty pleasure te noemen.

Het is echt simpel; één of meerdere bananen, een vriezer en een blender of keukenmachine. Meer heb je niet nodig.

Het vergt echter wel een beetje voorbereiding door de banaan in te vriezen. Meestal vries ik rijpe bananen altijd in, aangezien ik deze zelf te zoet vind om te eten. Deze zijn dan bv. te gebruiken in een smoothie. Maar dan heb je ineens trek in ijs en kan je zelf zo een gezond ijsje maken. Enjoy!

CategorietussendoortjeMoeilijkheidMakkelijk

Aantal1 Serving
Bereidingstijd5 mins

Ingrediënten per persoon:
 1 rijpe banaan

Bereiding
1

Snijd een rijpe banaan in plakjes en vries deze in voor minimaal 4 uur.

2

Doe de bevroren banaan in een blender of keukenmachine en mix dit tot een mooi smeuïg mengsel.

3

Je kan het direct serveren, dan lijkt het eerder softijs.
Wil je het iets steviger? Zet het mengsel nog voor ongeveer 30-60 minuten in de vriezer.

Ingrediënten

Ingrediënten per persoon:
 1 rijpe banaan

Bereiding

Bereiding
1

Snijd een rijpe banaan in plakjes en vries deze in voor minimaal 4 uur.

2

Doe de bevroren banaan in een blender of keukenmachine en mix dit tot een mooi smeuïg mengsel.

3

Je kan het direct serveren, dan lijkt het eerder softijs.
Wil je het iets steviger? Zet het mengsel nog voor ongeveer 30-60 minuten in de vriezer.

Bananenijs
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply