pindakaas kookboek cover
boek reviews

Pindakaas Kookboek

Ik eet vrijwel elke dag pindakaas. Doordeweeks smeer ik het lekker dik op een boterham of rijstwafel zonder verdere poespas. Het is lekker en zorgt ervoor dat ik er weer even tegen aan kan.
In het weekend ga ik helemaal los. Nou ja, ik experimenteer wat meer door combinaties te maken. Een lekkere tosti met pindakaas en banaan of geroosterd brood met pindakaas, sambal en een gebakken ei. Of mijn eigen pindasaus, die maak ik liever zelf.

Elke dag pindakaas dus. En toch wil je dan weer eens wat anders dan het simpele bammetje pindakaas. Maar voor elke Pindakaas lover is daar het perfecte boek om toe te voegen aan de sectie kookboeken in de boekenkast; het Pindakaas Kookboek.

Yes! Een boek gewijd aan pindakaas; Pindakaas Kookboek

Het Pindakaas kookboek staat vol met diverse heerlijke recepten met prachtige foto’s. De inhoud gaat veel verder dan het simpele, maar o zo lekkere, boterham met pindakaas. Het heerlijke smeersel wordt verwekt in bv. gehaktballetjes, koekjes, milkshake, pompoensoep en havermoutwafels.

In totaal heeft het boek vijf hoofdstukken: Ontbijt, Koek enzo, Taart & plaatwerk, Hartig en Toetjes. Het basisrecept voor het maken van pindakaas mag natuurlijk niet ontbreken.
De recepten zijn vrijwel voor iedere thuiskok te bereiden, dus zeer toegankelijk.

pindakaas kookboek binnenwerk

Maar ook van het boekdesign mag wat worden gezegd; het ziet er grafisch zeer fraai uit. De foto’s staan centraal. Ze zien er allemaal even smakelijk uit en zorgen ervoor dat je het recept wel moet lezen om zelf direct aan de slag te gaan in de keuken. De recepten staan dan weer op ander papiersoort met afwijkend formaat. Grafisch gezien dus ook om van te smullen.

Als echte pindakaas lover mag dit boek niet ontbreken in de collectie kookboeken. Maar zelfs voor degene die het smeersel enkel gebruiken als broodbeleg kan dit een leuke toevoeging zijn om eens wat anders te proberen.

Titel
Pindakaas Kookboek

Auteurs
Saskia Lelieveld & Marije Sietsma

Vormgeving en illustratie
Jelle F. Post

Uitgeverij
Loopvis

ISBN
978-94-92206-43-5

Prijs
€ 18,95

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply