Via Ohmyfoodness werd ik uitgedaagd om een bakrecept te maken met Splenda Stevia. Dit is een suikervervanger op basis van erythritol en stevia.
Zelf eet ik vrijwel nooit taart en houd ik voornamelijk van hartige gerechten. Des te meer een uitdaging om iets te bakken met een suikervervanger.
Af en toe mag je best wel eens genieten en daarom heb ik een pompoentaart gebakken voor mijn familie. Ik heb er in dit geval niet extreem veel zoetstof ingedaan, aangezien ik zelf geen zoetekauw ben. Wil je het zelf wel zoeter hebben, kun je er uiteraard naar hartenlust meer zoetstof aan toevoegen.
Koolhydraatarme pompoentaart
Het is momenteel het seizoen van de pompoen. Je kunt er veel heerlijke gerechten van maken. Maar voor deze opdracht vond ik het wel passend om een heerlijke pompoentaart te bakken. Of moet ik het een pompoen cheesecake noemen? Ach wat maakt het ook uit! Ik kan je in ieder geval vertellen dat deze taart goed in de smaak is gevallen bij de familie.
Verwarm de oven op 180 graden.
Halveer de flespompoen en leg deze met het snijvlak op een met bakpakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoen in ca. 40-45 minuten. Deze is gaar wanneer je met een vork goed door de schil en het vruchtvlees kunt prikken.
In de tussentijd kun je alvast starten met het maken van de bodem.
Smelt de boter en meng het goed samen met de eiwitten, het amandelmeel, gebroken lijnzaad en de suikervervanger.
Vet een springvorm (ca.20 cm diameter) in en verdeel het mengsel over de bodem. Wanneer het iets te plakkerig is, kun je een lepel iets nat maken en het voorzichtig verdelen en aandrukken.
Bak de bodem voor ca. 25-30 minuten in de oven.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe 550 gram in een mengkom. Pureer dit goed met een staafmixer. En laat het nog iets afkoelen.
Wanneer de bodem de oven uit is laat je deze iets afkoelen. Ondertussen voeg je de overige ingrediënten toe en meng je dit goed door elkaar.
Schep het pompoenmengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 45-50 minuten in de oven.
Laat de taart goed afkoelen voordat je deze gaat aansnijden.
Zelf deed ik er nog een toef slagroom op met stukjes hazelnoot, aanrader!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Halveer de flespompoen en leg deze met het snijvlak op een met bakpakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoen in ca. 40-45 minuten. Deze is gaar wanneer je met een vork goed door de schil en het vruchtvlees kunt prikken.
In de tussentijd kun je alvast starten met het maken van de bodem.
Smelt de boter en meng het goed samen met de eiwitten, het amandelmeel, gebroken lijnzaad en de suikervervanger.
Vet een springvorm (ca.20 cm diameter) in en verdeel het mengsel over de bodem. Wanneer het iets te plakkerig is, kun je een lepel iets nat maken en het voorzichtig verdelen en aandrukken.
Bak de bodem voor ca. 25-30 minuten in de oven.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe 550 gram in een mengkom. Pureer dit goed met een staafmixer. En laat het nog iets afkoelen.
Wanneer de bodem de oven uit is laat je deze iets afkoelen. Ondertussen voeg je de overige ingrediënten toe en meng je dit goed door elkaar.
Schep het pompoenmengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 45-50 minuten in de oven.
Laat de taart goed afkoelen voordat je deze gaat aansnijden.
Zelf deed ik er nog een toef slagroom op met stukjes hazelnoot, aanrader!
No Comments