Verwarm de oven op 180 graden.
Halveer de flespompoen en leg deze met het snijvlak op een met bakpakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoen in ca. 40-45 minuten. Deze is gaar wanneer je met een vork goed door de schil en het vruchtvlees kunt prikken.
In de tussentijd kun je alvast starten met het maken van de bodem.
Smelt de boter en meng het goed samen met de eiwitten, het amandelmeel, gebroken lijnzaad en de suikervervanger.
Vet een springvorm (ca.20 cm diameter) in en verdeel het mengsel over de bodem. Wanneer het iets te plakkerig is, kun je een lepel iets nat maken en het voorzichtig verdelen en aandrukken.
Bak de bodem voor ca. 25-30 minuten in de oven.
Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe 550 gram in een mengkom. Pureer dit goed met een staafmixer. En laat het nog iets afkoelen.
Wanneer de bodem de oven uit is laat je deze iets afkoelen. Ondertussen voeg je de overige ingrediënten toe en meng je dit goed door elkaar.
Schep het pompoenmengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 45-50 minuten in de oven.
Laat de taart goed afkoelen voordat je deze gaat aansnijden.
Zelf deed ik er nog een toef slagroom op met stukjes hazelnoot, aanrader!
Aantal porties 8
Porties 8