Met dit koude herfstachtige weer zit elke dag aan de warme dampende kom pap. Meestal havermout, maar ook boekweit of teff zijn favoriet. Ik varieer graag en maak diverse combinaties. Elke dag hetzelfde ontbijt is namelijk niet aan mij besteed.
En met het koude weer merk ik dat ik, ondanks dat het warme pap is, veel meer variatie heb in mijn ontbijt. Gelukkig is het weer het seizoen van de pompoen. En pompoen is lekker in soep en stamppot, maar je kunt ook al je dag goed starten met groente in de havermoutpap.
Verwarmende combi: pompoen, havermout en koek- en speculaaskruiden
Combineer havermout met pompoen, koek- en speculaaskruiden en pompoenpitten en je krijgt een super vullend ontbijt dat je tevens ook prima opwarmt en energie geeft. Bovendien krijg je op deze manier ook al een deel van je dagelijkse portie groente binnen.
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pan met water.
Wanneer de pompoen gaar is giet je deze af en pureert of plet deze met een vork fijn in de pan.
Voeg de melk met de havermout, chia zaadjes (of lijnzaad) en de koek- en speculaaskruiden toe en warm het geheel op. Blijf regelmatig roeren.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
En dan is het tijd om de toppings toe te voegen! Lekker met een notenboter of pindakaas en extra pompoenpitten. Vergeet niet nog wat extra koek-en speculaaskruiden toe te voegen, dat maakt het extra heerlijk!
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pan met water.
Wanneer de pompoen gaar is giet je deze af en pureert of plet deze met een vork fijn in de pan.
Voeg de melk met de havermout, chia zaadjes (of lijnzaad) en de koek- en speculaaskruiden toe en warm het geheel op. Blijf regelmatig roeren.
Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.
En dan is het tijd om de toppings toe te voegen! Lekker met een notenboter of pindakaas en extra pompoenpitten. Vergeet niet nog wat extra koek-en speculaaskruiden toe te voegen, dat maakt het extra heerlijk!
No Comments