Print opties:

Pompoen Havermoutpap

Aantal1 ServingVoorbereiding5 minsBereidingstijd15 minsTotale tijd20 mins

Een koude dag vraagt om een warm ontbijt recept. Ontbijt met havermout, pompoen en koek-en speculaaskruiden en je hebt een heerlijk vullende pap dat je voldoende energie geeft voor de rest van de dag.

Een koude dag vraagt om een warm ontbijt recept. Ontbijt met havermout, pompoen en koek-en speculaaskruiden en je hebt een heerlijk vullende pap dat je voldoende energie geeft voor de rest van de dag.

Ingrediƫnten per persoon:
 100 gram pompoen
 200 ml (plantaardige) melk
 35 gram havermout
 10 gram chia zaadjes of gebroken lijnzaad
 2 theelepel koek- en speculaaskruiden
Topping
 15 gram amandelboter of pindakaas
 pompoenpitten
 koek- en speculaaskruiden
Bereiding
1

Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pan met water.

2

Wanneer de pompoen gaar is giet je deze af en pureert of plet deze met een vork fijn in de pan.

3

Voeg de melk met de havermout, chia zaadjes (of lijnzaad) en de koek- en speculaaskruiden toe en warm het geheel op. Blijf regelmatig roeren.

4

Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.

5

En dan is het tijd om de toppings toe te voegen! Lekker met een notenboter of pindakaas en extra pompoenpitten. Vergeet niet nog wat extra koek-en speculaaskruiden toe te voegen, dat maakt het extra heerlijk!