Toeterdetoet… tijd voor het toetje! Als tweede opdracht van de Dirk besparen challenge kreeg ik de uitdaging om voor maximaal 2,50 per persoon een toetje te creëren met vers fruit.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf vrijwel nooit een dessert eet. Wel snack ik voor het slapen gaan nog een beetje yoghurt of kwark. Het budget is helemaal prima, maar de echte uitdaging voor mij is het maken van een toetje.
Toetje met fruit
Dus aan de slag met kwark of yoghurt als startpunt. Dan mijn favoriete stuk fruit erbij, een appel, en aankleden met andere smaakvolle ingrediënten. Amandelen zorgen voor een lekkere bite en kaneel mag gewoon niet ontbreken. Om het iets feestelijker te maken worden de appels gebakken en maak ik er een gelaagd dessert van.
En omdat Sinterklaas in het land is, en dit recept ook lekker is voor de kids, voeg ik hier nog een beetje kruidnootjes aan toe. Maar deze kun je eventueel ook weglaten.
Goedkoop en makkelijk toetje
Zo zie je maar dat een toetje of dessert niet ingewikkeld hoeft te zijn! Bovendien is het bedrag van de gebruikte ingrediënten totaal slechts 3,40 euro, wat neerkomt op 0,85 euro per persoon.
Uiteraard is de aanschaf van de producten hoger. Maar door te kiezen voor verpakkingen met meer hoeveelheden houd je nog voldoende over om andere maaltijden te maken. Zo kun je de amandelen en yoghurt heerlijk als tussendoortje eten. En de kaneel kun je weer perfect gebruiken in een heerlijk ontbijt recept zoals deze appeltaart havermoutpap of havermoutpap met courgette.
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, voeg een flinke snuf kaneel hier aan toe en roer het geheel goed door. Dek het schaaltje af met folie en zet deze in de koelkast.
Hak de amandelen in grove stukjes en zet opzij.
Verkruimel of hak de kruidnoten in stukjes en zet deze ook opzij.
Was de appels en snijd deze in partjes (of stukjes).
Zet een koekenpan op het vuur met een goede klont roomboter. Doe de appels in de pan met een flinke snuf kaneel.
Bak de appel mooi goudbruin. Laat vervolgens iets afkoelen.
Pak 4 glaasjes erbij en verdeel hierin de helft van de yoghurt. Leg een deel van de gebakken appels hier bovenop. Doe vervolgens de andere helft van de yoghurt erover en vervolgens het restant appeltjes.
Garneer dit met de stukjes amandel en kruidnootjes en serveer.
Ingrediënten
Bereiding
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, voeg een flinke snuf kaneel hier aan toe en roer het geheel goed door. Dek het schaaltje af met folie en zet deze in de koelkast.
Hak de amandelen in grove stukjes en zet opzij.
Verkruimel of hak de kruidnoten in stukjes en zet deze ook opzij.
Was de appels en snijd deze in partjes (of stukjes).
Zet een koekenpan op het vuur met een goede klont roomboter. Doe de appels in de pan met een flinke snuf kaneel.
Bak de appel mooi goudbruin. Laat vervolgens iets afkoelen.
Pak 4 glaasjes erbij en verdeel hierin de helft van de yoghurt. Leg een deel van de gebakken appels hier bovenop. Doe vervolgens de andere helft van de yoghurt erover en vervolgens het restant appeltjes.
Garneer dit met de stukjes amandel en kruidnootjes en serveer.
No Comments