recept voor hummus
lunch, recepten, spreads & sauzen, tussendoortje

Zo maak je hummus!

Een moeilijke eter ben ik nooit geweest, maar kikkererwten of hummus eet ik pas sinds het voorjaar van 2016. Mijn diëtiste tipte mij over dit heerlijke smeersel. Eerst een versie gekocht in de supermarkt en dat beviel wel. Maar je kan het zo eenvoudig zelf maken zonder onnodige toevoegingen. De homemade hummus smaakt eigenlijk nog lekkerder!

Ik maak het meestal op een zondagmiddag klaar zodat ik voor de de rest van de week hummus heb. Het beste is dat het zo eenvoudig is te verwerken; op brood, crackers, in een salade, wrap of als dip met rauwkost.

En dit recept is dan het meest basic recept voor hummus, maar je kan deze altijd nog zelf creatief bijkruiden naar wens.

Categorielunch, spreads & sauzen, tussendoortjeMoeilijkheidMakkelijk

Aantal1 Serving
Bereidingstijd5 mins

Ingrediënten:
 240 gram kikkererwten (blik 400 gram)
 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad)
 2 teentjes knoflook
 ½ theelepel cayennepeper
 1 theelepel gemalen komijnzaad
 3 eetlepel citroensap
 3 eetlepel water (of vocht uit het blik kikkererwten)
 1 eetlepel olijfolie
 1 theelepel zout

Bereiding
1

Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het tot een gladde massa.

2

Proef tussentijds of je tevreden bent over de smaak en kruid naar wens bij.

3

Schep de hummus in kom of schaaltje en strooi er nog een beetje cayennepeper over.

Ingrediënten

Ingrediënten:
 240 gram kikkererwten (blik 400 gram)
 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad)
 2 teentjes knoflook
 ½ theelepel cayennepeper
 1 theelepel gemalen komijnzaad
 3 eetlepel citroensap
 3 eetlepel water (of vocht uit het blik kikkererwten)
 1 eetlepel olijfolie
 1 theelepel zout

Bereiding

Bereiding
1

Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het tot een gladde massa.

2

Proef tussentijds of je tevreden bent over de smaak en kruid naar wens bij.

3

Schep de hummus in kom of schaaltje en strooi er nog een beetje cayennepeper over.

Hummus

Bewaren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply