Kobra and the Lotus - Prevail I
album reviews, muziek

Kobra and the Lotus – Prevail I

Na drie jaar is daar het vierde album van de Canadese heavy metal band Kobra and the Lotus. Prevail I is onderdeel van een tweeluik waarvan later dit jaar het tweede deel zal verschijnen.
Een groot ambitieus project waarbij de lat erg hoog is gelegd. Voor de trouwe fans van old school heavy metal zal het misschien even slikken zijn, deze plaat is namelijk veel toegankelijker geworden.

Ondanks dan het viertal muzikaal een nieuwe weg is ingeslagen, weten ze je vanaf de opener Gotham direct te overtuigen. De krachtige zanglijnen van front-vrouw Kobra Paige, de snoeiharde gitaren en stevige drumpartijen.
Ook de opvolgende tracks Triggerpulse, You don’t know en Specimen X bevatten dezelfde power.

Halverwege doet het viertal het rustiger aan met het radiovriendelijke Light me up. De intro start rustig en wordt opgebouwd tot een indrukwekkende power ballad.
Het klinkt allemaal voller en gelaagder dan de voorgaande album, mede door de productie waarvoor Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Epica) verantwoordelijk is.

Verderop het album de instrumentale track Check the Phyrg, met het flitsende gitaarwerk van Jasio Kulakowski. Met Hell on Earth gaat de band terug naar de klassieke heavy metal.

Al met al is Prevail I een album vol afwisseling. De Canadezen leveren een uitstekend klinkend album met sterke composities. Nu is het wachten op het tweede deel Prevail II, welke in het najaar van 2017 zal verschijnen.

Tracklist
1. Gotham
2. Trigger Pulse
3. You Don’t Know
4. Specimen X (The Mortal Chamber)
5. Light Me Up
6. Manifest Destiny
7. Victim
8. Check the Phyrg
9. Hell on Earth
10. Prevail

Label
Napalm Records, 2017

Line-up:
• Kobra Paige – Zang
• Jasio Kulakowski – Gitaar
• Brad Kennedy – Bas
• Marcus Lee – Drums

Links
Website Kobra and the Lotus
Kobra and the Lotus Facebook

Bewaren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply