Hazelnoten en chocola is gewoon een perfecte combinatie. Ik kan echt genieten van een goed stuk chocolade met heerlijk grote hazelnoten. Toch eet ik steeds minder zoete chocolade. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar pure cacao, want daar kan ik ook enorm van genieten.
Ook pure cacao kun je uiteraard combineren met hazelnoot. Nu het herfstweer echt zijn intrede heeft gedaan, dacht ik dat het wel weer eens tijd is om de keuken in te duiken om deze geweldige smaken te combineren.
Als broodbeleg is Nutella dan wel een echte topper, maar zo’n grote pot heb ik niet meer in huis. Voor je het weet is deze zo leeg. Je kunt ook zelf eenvoudig Nutella maken, meer gebaseerd op heerlijke hazelnoten en minder suiker.
Deze variant van de chocolade hazelnootpasta bevat gezonde vetten en kun je lekker smeren op een broodje, cracker of rijstwafel. Gebruik het als dip met vers fruit of doe een lepel door de havermoutpap.
Nu maak ik in deze variant wel een zoete chocolade hazelnootpasta. Je zou eventueel de honing weg kunnen laten of vervangen door een andere zoetstof. Het lichte zoete smaakje maakt deze chocolade hazelnootpasta wel iets smaakvoller.
De chocolade hazelnootpasta kun je ongeveer twee weken bewaren in in de koelkast in bv. een goed afsluitbare inmaakpot.
Maak je eigen Nutella style chocolade hazelnootpasta met dit eenvoudig recept.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat even afkoelen op een bordje. Eventueel kun je deze stap overslaan, als je liever rauwe noten hebt. Maar trust me het roosteren geeft het zoveel meer smaak!
Verwijder het vliesje van de hazelnoten. Meestal gaat dit eenvoudig door ze een beetje tegen elkaar aan te wrijven of te husselen. Als er een klein beetje op de hazelnoot blijft zitten is dat echt geen ramp.
Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine voor ca. 5-8 minuten.
Wanneer de hazelnoten fijn zijn en het een fijne pasta structuur heeft voeg je vervolgens cacaopoeder, kokosolie en honing toe.
Het mengsel in een goed afsluitbare pot doen en smeren maar!
Ingrediënten
Bereiding
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat even afkoelen op een bordje. Eventueel kun je deze stap overslaan, als je liever rauwe noten hebt. Maar trust me het roosteren geeft het zoveel meer smaak!
Verwijder het vliesje van de hazelnoten. Meestal gaat dit eenvoudig door ze een beetje tegen elkaar aan te wrijven of te husselen. Als er een klein beetje op de hazelnoot blijft zitten is dat echt geen ramp.
Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine voor ca. 5-8 minuten.
Wanneer de hazelnoten fijn zijn en het een fijne pasta structuur heeft voeg je vervolgens cacaopoeder, kokosolie en honing toe.
Het mengsel in een goed afsluitbare pot doen en smeren maar!
No Comments