Soms heb ik echt van die momenten dat ik absoluut geen zin heb in een havermoutpap of kwark met muesli. Alhoewel dit perfect is voor een doordeweekse dag, omdat het snel te maken is, blijft het leuk om te variëren. Tijd dus voor een echt zondags ontbijt met wafels. Ga rustig ontspannen gezonde wafels bakken met boekweitmeel, havermout en karnemelk.
Wafels als ontbijt
Sinds dat ik een wafelijzer heb gekregen van mijn ouders bak ik met regelmaat wafels. Ik schreef het al eerder bij het recept van de wafels van havermout en banaan dat je gezond kunt afvallen met het eten van wafels. Hoe vaak ik de vraag krijg of dat wel mogelijk is? Daarvan ben ik de tel kwijtgeraakt! Het gaat uiteindelijk om de juiste balans vinden in voeding en beweging, deze gezonde wafels passen zeker wel in een gezond voedingspatroon.
Dit is ook weer zo’n makkelijk recept voor wafels. Ik voeg hier een topping toe van kwark, avocado en pistachenoten. Je kunt uiteraard zo creatief zijn als je wilt met de topping. Misschien wel door het toevoegen van blauwe bessen of frambozen.
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Meng de boekweitmeel, havermout, bakpoeder en zout in een kom.
Was de citroen, rasp de schil en voeg dit doe aan het droge mengsel.
Mix in een andere kom de karnemelk met het ei. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie.
Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt.
Hak in de tussentijd de pistachenootjes iets fijner.
Snijd de avocado in partjes en besprenkel deze met citroensap.
Leg de wafels vervolgens op een bord en voeg de toppings hier nu aan toe. Heerlijk met een flinke dot kwark, avocado partjes en pistachenootjes.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Meng de boekweitmeel, havermout, bakpoeder en zout in een kom.
Was de citroen, rasp de schil en voeg dit doe aan het droge mengsel.
Mix in een andere kom de karnemelk met het ei. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie.
Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt.
Hak in de tussentijd de pistachenootjes iets fijner.
Snijd de avocado in partjes en besprenkel deze met citroensap.
Leg de wafels vervolgens op een bord en voeg de toppings hier nu aan toe. Heerlijk met een flinke dot kwark, avocado partjes en pistachenootjes.
Wafels bakken kost altijd iets meer tijd, dus een perfect moment om rustig aan te doen op de zondagochtend. Haal je wafelijzer tevoorschijn en ga bakken! Relax and enjoy!
No Comments