Print opties:

Pittige kip en aubergine wokschotel

Aantal1 ServingVoorbereiding5 minsBereidingstijd15 minsTotale tijd20 mins

Makkelijk en snel recept voor een gezonde wokschotel met pittige kip en aubergine

Ingrediƫnten per persoon:
 240 gram kippendij of kipfilet
 2 aubergine
 250 gram champignons
 2 teentje knoflook
 rode peper of sambal, naar smaak
 gemberpoeder, naar smaak
 1 eetlepel ketjap manis
 2 scheutje azijn
 2 eetlepel (olijf)olie
Extra
 2 bosui
 ½ komkommer
 sesamzaad
1

Snijd de peper en knoflook fijn. En snijd de kip in stukjes.

2

Snijd ook de champignons in partjes en de aubergine in stukjes.

3

Zet een wokpan op het vuur en doe hierin de olijfolie met de peper, knoflook en gember.

4

Voeg vervolgens de kip hier aan toe en roerbak dit geheel door tot dat de kip bijna gaar is.

5

Voeg dan de champignons en aubergine toe en roer regelmatig door.

6

Doe dan een beetje ketjap manis en azijn in de pan en wok totdat het geheel gaar is.

7

In de tussentijd kun je de komkommer en bosuitje snijden.

8

Doe het wokgerecht op een bord en voeg hieraan de bosui en komkommer toe. Garneer nog af met sesamzaadjes en smullen maar!

Nutrition Facts

Aantal porties 1

Porties 2