Tijd voor een heerlijk winterse hutspot van knolselderij met gebakken ui en pittige tartaarballetjes.
Schil de knolselderij en snijd deze in gelijke stukken.
Schraap de winterpeen schoon en snijd deze in stukken van ca. 0,5 cm.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen.
Neem een grote pan en doe de knolselderij, winterpeen en de helft van de uien er in. Voeg hier voldoende water aan toe.
Kook de groente in ca. 20 minuten gaar.
Pel ondertussen de knoflook en snijdt deze fijn.
Doe de tartaar in een kom en voeg de knoflook en sambal hier aan toe. Breng verder op smaak met peper en een klein beetje zout.
Zet halverwege de kooktijd van de groenten een pan op het vuur en smelt hierin de roomboter. Voeg de andere helft van de uien toe en bak deze.
Doe de balletjes erbij en bak heel kort mee.
Voeg vervolgens 200ml runderbouillon toe. Je kunt eventueel ook nog een beetje sambal toevoegen als je het nog pittiger wilt maken.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur lager.
Giet het kookvocht af en stamp de groenten fijn. Voeg hier een beetje bouillon van de balletjes aan toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot samen met de balletjes, gebakken ui en een schepje bouillon.
Porties 4