Gezonde wafels met havermout en banaan
lunch, ontbijt, recepten

Wafels van havermout en banaan

Wafels als ontbijt? Natuurlijk is dat mogelijk! En bovenal veel lekkerder dan de wafels uit de kant-en-klare verpakking. Het beslag voor deze wafels is snel te maken. Je hebt uiteraard wel een wafelijzer nodig.

De basis van dit recept komt van Optima Vita. Zij maakt dit recept met bakpoeder, maar ik heb dit vervangen door lijnzaad. Dit zorgt dat het beslag iets dikker is en het bevat hierdoor ook meer vezels. Weliswaar iets minder luchtiger, maar ik houd zelf nu eenmaal van stevige wafels.

De wafels zijn voedzaam en zorgen ervoor dat je de hele ochtend vooruit kunt. Overigens is dit ook een prima recept als lunch.

Categorielunch, ontbijtMoeilijkheidMakkelijk

Gezond afvallen met lekkere wafels? Het kan! Hier ons makkelijk recept voor lekker en gezonde wafels van havermout en banaan. Ideaal voor in het weekend!

Aantal1 Serving
Voorbereiding5 minsBereidingstijd15 minsTotale tijd20 mins

Ingrediënten per persoon:
 1 rijpe (medium) banaan
 70 ml (plantaardige) melk
 40 gram havermeel (fijngemalen havermout)
 10 gram gebroken lijnzaad
 1 ei
 ½ theelepel kaneel
Extra
 Roomboter of olie (om het wafelijzer in te vetten)
Topping
 1 eetlepel kwark
 beetje kaneel of koekkruiden
 handje bosbessen en/of frambozen

Bereiding
1

Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.

2

Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.

3

Prak de banaan zo fijn en smeuïg mogelijk in een kom.

4

Voeg vervolgens de melk en het ei toe en klop dit goed door elkaar.

5

Daarna voeg je de droge ingrediënten toe; havermeel, gebroken lijnzaad en de kaneel. Mix dit mengsel goed met een garde totdat alles goed is vermengd.

6

Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie. Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt. Let wel dat deze wafels niet krokant worden, maar zacht blijven.

Ingrediënten

Ingrediënten per persoon:
 1 rijpe (medium) banaan
 70 ml (plantaardige) melk
 40 gram havermeel (fijngemalen havermout)
 10 gram gebroken lijnzaad
 1 ei
 ½ theelepel kaneel
Extra
 Roomboter of olie (om het wafelijzer in te vetten)
Topping
 1 eetlepel kwark
 beetje kaneel of koekkruiden
 handje bosbessen en/of frambozen

Bereiding

Bereiding
1

Geen havermeel? Maal dan eerst de havermout fijn in een keukenmachine.

2

Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.

3

Prak de banaan zo fijn en smeuïg mogelijk in een kom.

4

Voeg vervolgens de melk en het ei toe en klop dit goed door elkaar.

5

Daarna voeg je de droge ingrediënten toe; havermeel, gebroken lijnzaad en de kaneel. Mix dit mengsel goed met een garde totdat alles goed is vermengd.

6

Vet het wafelijzer in met een beetje boter of olie. Schep het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 5-7 minuten. De tijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt. Let wel dat deze wafels niet krokant worden, maar zacht blijven.

Wafels van havermout en banaan
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Diaan 17 februari 2019 at 12:17

    Wauw, superlekker!
    Ik heb een wat trage wafelijzer, vandaar dat het lang duurt. Maar wel erg eenvoudig te maken. Alle ingredienten in de hakmolen en direct in porties in het wafelijzer. Echt een leuke ontdekking!

  • Laat een reactie achter op Diaan Cancel Reply