Print opties:

Appeltaart Havermoutpap

Aantal1 ServingVoorbereiding3 minsBereidingstijd7 minsTotale tijd10 mins

Een perfect ontbijt recept voor een herfstachtige dag: havermoutpap met appeltaart smaak. Havermout met appel, rozijnen en kaneel maakt je dag gewoon goed!

havermoutpap met appel en kaneel

Ingrediƫnten per persoon:
 200 ml (plantaardige) melk
 35 gram havermout
 10 gram gebroken lijnzaad
 100 gram zoete appel (ik gebruikte een halve Jona Gold)
 10 gram rozijnen
 1 theelepel kaneel
Topping
 10 gram amandelen
 cacao nibs
 kaneel
Bereiding
1

Snijd de appel in stukjes en doe dit in een kleine pan. Ik gebruik hiervoor een halve appel en houd een klein beetje over om partjes van te snijden als topping.

2

Voeg de melk, havermout, rozijnen, lijnzaad en kaneel toe en warm het geheel op. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren.

3

Hak ondertussen de amandelen in kleine stukjes en rooster deze kort in een droge koekenpan.

4

Wanneer de pap de juiste dikte heeft doe je deze vervolgens in een schaaltje of kommetje.

5

Top de appeltaart havermoutpap af met een aantal partjes appel, de geroosterde amandelen en cacao nibs. En natuurlijk mag een snufje kaneel niet ontbreken. Enjoy!